PROJECT - Izegem : Bierkasteel

Omdat we bij Rechts van de kerk genieten in al zijn vormen hoog in het vaandel dragen, hebben we onze schouders gezet onder een revolutionair en ambitieus Belgisch bierproject. Met terechte trots kondigen we aan dat Rechts van de kerk de hand had in de inrichting van de patio van België’s eerste bierkasteel!

Voor de totstandkoming van de groene ruimtes en patio op het bierkasteel werd een beroep gedaan op Rechts van de kerk- de expert in comfortabel en luxueus buitenmeubilair, en tuinontwikkelaar Lieven Vereecke. “De patio is als het ware het groen hart van de brouwerij”, aldus Vereecke over de samenwerking met bierbrouwers Van Honsebrouck. Volledig omgeven door glas, met een ronde dakopening die voor natuurlijk licht zorgt, maakt het zijn reputatie ook waar. In het midden vind je een bron, want water is nu eenmaal het belangrijkste ingrediënt voor bier! Aromatische grassen, bloembollen en vaste planten geven de groene kleur aan het plekje.

Zowel bezoekers als werknemers kunnen in de patio tot rust komen op de driehoekige Anker banken van het eveneens West-Vlaamse Extremis. De tuinmeubelboetiek Rechts van de kerk daadwerkelijk gelegen rechts van de kerk in Meigem (Deinze) , pootte er vier tafels neer. Maximaal zes mensen kunnen er neervlijen aan de stijlvolle aardebruine zitgelegenheden gemaakt uit Iroko hout.

Brouwerij Van Honsebrouck, het (t)huis van gewaardeerde bieren zoals Kasteelbier, fruitbieren St-Louis- bekend voor wie wel graag eens een goeie geuze drinkt, maar ook van het Thuisbier Slurfke en het karaktervolle Passchendale bouwde een imposante brouwerij en belevingscentrum ofwel kort het bierkasteel op een gloednieuwe site in Izegem. De bierproducenten uit Ingelmunster maken er niet alleen het gegeerde gerstenat, ook is het bierkasteel een exclusieve eventlocatie, kan je er gezellig en bourgondisch eten in de brasserie met uiteraard een biertje van het vat naar keuze. Daarnaast zijn er ook rondleidingen door het complex met een gekwalificeerde gids en aangevuld met de nieuwste media. Achteraf is er altijd de mogelijkheid om de bierweelde van Van Honsebrouck in huis te halen door een bezoekje te brengen aan de unieke bierboetiek.

Bonhommes | Eventful Space & Luxury Loft