RUISELEDE

Landschaps- en tuinarchitect Stijn Verhalle van Exterior gebruikte de plantenbakken van ‘West 14' voor de inrichting van een dakterras bovenop een bedrijfsgebouw in Ruiselede.

Exterior koos bewust voor een combinatie van kunstgras (Namgrass) en hardhout (terras in padoek) om het tuingevoel - acht meter boven de begane grond — te versterken. De klant was meteen gewonnen voor een concept met ‘losse’ plantenbakken die bijna als een puzzel in elkaar passen. “Door te spelen met diverse afmetingen van de plantenbakken die doelbewust uit de lijn springen, creëer je een dynamisch ontwerp. Het lukrake spel van wit en zwart speelt in op de kleuren van het bedrijfsgebouw. I-Iet strakke design, de verschillende formaten en de hoge afwerkingsgraad van de plantenbakken waren voor ons doorslaggevend bij de keuze voor West 14", vertelt Stijn Verhalle.