DEDON - SeaX - See You

Voortborduren op het succes van de SeaX klapstoel, heeft designer Jean-Marie Massaud een adembenemende SeaX eettafel gemaakt met wellicht een van de meest indrukwekkende tafelbladen ooit. Gekenmerkt door dezelfde elegantie, verfijndheid en eigentijdsheid die de SeaX stoel onderscheid, bestaat het tafelblad uit één enkel, zelfdragende plaat porselein. Speciaal gemaakt voor Dedon zijn er tafelbladen tot 280 cm lang. Qua gewicht even zwaar als glas, maar qua structuur vele malen sterker, Lapitec porselein is innovatief een natuurlijk materiaal met alle voordelen, heeft de duurzaamheid van steen maar dan zonder de tekort komingen. De tafelbladen, waarvan de zijkanten perfect afgewerkt zijn, worden geglazuurd op een temperatuur van 1300°C. De tafelbladen die absoluut geen vloeistoffen kunnen afsorberen, zijn ongeloofelijk bestand tegen slijtage, kunnen het hele jaar door buiten blijven, rusten op een aluminium frame met een schraagachtige contructie. Verkrijgbaar in twee kleuren, white en ebony en in vier maten verkrijgbaar, waaronder een ronde versie van 140 cm diameter.

SeaX staat voor elegatie en modernisme. Deze buitengewoon geraffineerde en opklapbare stoel valt op door zijn grote liefde voor detail, een rijkdom aan innovatieve designoplossingen en een charmante reeks aan materialen, kleuren en texturen. Hij is van de hand van de Franse ontwerper Jean-Marie Massaud, de man achter iconische internationale projecten. Geinspireerd door de slanke recezeilboten van de America's Cup, ontwikkelde Massaud een opvallend licht en flexibel en toch uitermate robuust frame voor de SeaX. Armleuningen bedekt met weersbestendige multiplex met een teakafwerking geven het mini- malistische design een warme noot. Zit-en rugleuningen zijn verkrijgbaar in outdoor leder of geavanceerde gewoven stoffen. SeaX wordt aangeboden in twee varianten, een stoel voor aan tafel en een lagere lounge zetel met bijhorend opklappend voetbankje en dito bijzettafel.